Gyerek thai-,kick-box a Twins Gym-ben

Gyerek Thai-, Kick-Box (K-1)

thai-box, kick-box, K-1

Az utánpótlás-nevelés klubunk egyik alapvető célja. Nem feltétlenül versenyzőket nevelünk, inkább arra szeretnénk rávezetni a fiatalokat, hogy életükre pozitív hatással lehet a sport, amely különleges képességeket ad. Ez különösen igaz a küzdősportokra, amelyek ránevelik a gyerekeket a kitartásra, a munka iránti alázatra és bizalmat adnak. A későbbiekben a gyerekek nagy hasznát vehetik a nálunk elsajátított képességeknek mind a tanulásban, mind pedig az élet egyéb területein. Mindemellett állóképességet és önvédelmi eszközöket adunk a fiataloknak, amelyek a mai világban különösen fontosak. Az egészséges életre nevelés (sporthoz való pozitív hozzáállás, a helyes táplálkozás stb.) az egyik legfontosabb szempont nálunk.

A thai-, kick-box az egyik legösszetettebb sport, amely rendkívüli módon fejleszti a mozgáskoordinációt és a mozgásintelligenciát. Ha valaki ezeket a képességeket már gyermekkorban elsajátítja, későbbi sportéletében nem lesz nehéz megtanulnia más mozgásformákat, hiszen játékos formában már fiatalon ráérezhetett a finom mozgásokra és koordinációra.

Klubunk professzionális szemmel is figyeli a nálunk sportoló gyerekeket és azt, hogy kiből lehet a jövő thai-box (kick-box) bajnoka. Ha valakiben látunk potenciált, Ő is szívesen foglalkozik a sporttal, valamint a szülők is pozitívan állnak hozzá, akkor apró rávezetésekkel a versenysportra neveléssel kezdünk foglalkozni, hogy felkészítsük a jövő fiatal bajnokait. A versenysport űzéséhez is minden szakmai eszközzel rendelkezik a Twins Gym.

A gyerek thai-kickbox órák célja, hogy a gyerekek elsajátítsák a sport alapjait, miközben levezetik felesleges energiáikat és önbizalmuk fejlődik. Az órákon nem a küzdelem a lényeg, hanem a kondíció és az állóképesség fejlődése, illetve a thai-, kick-boxban) előforduló összetett mozgásformák, az ökölvívó- és rúgótechnikák, valamint a koordináció elsajátítása. A gyerekek élvezik a játékot, ami nem feltétlenül kontakt-küzdelem, hanem inkább játékos helytállás. A gyermekedzéseket 6-7 éves kortól ajánljuk.

„A gyerekem 5 éve karate-zott, és már 14 éves volt, amikor lementünk a Twins-be. A Twins szakemberei az javasolták, hogy bár fizikailag elég érett ahhoz, hogy felnőtt edzésre jöjjön, de várjon még egy évet Lackó, és csak utána csatlakozzon a felnőttekhez. Megnyugtatott a válasz, hiszen számomra egyértelművé vált, hogy a legjobbat akarják a gyereknek.”

„Először kicsit féltettem a gyerekemet, de leültem megnézni egy edzést, és láttam a gyermekem arcán az őszinte mosolyt, ahogy élvezi a játékos feladatokat. Hazafelé arról kérdezgetett, hogy ha sokat edz, akkor tud-e majd úgy bunyózni, mint Pókember…”

Az edzésekre nem kell bejelentkezni, bármikor jöhetnek a kedves vendégek. Ha van a gyerköcnek felszerelése, azt nyugodtan hozzák el, ha nincs akkor csak egy torna dressz szükséges.