MMA edzés a Twins Gym-ben

MMA

Kevert harcművészet

Az MMA egy modern szabályrendszer, amely meghódította az egész világot keménységével és a harcosok elszántságával. Sokan helytelenül az MMA-t sportként szokták említeni, ami félreértés, mert az MMA egy olyan szabályrendszer, melynek alapján különféle harcosok (birkózók, jiu-jitsu-sok, thai-bokszolók stb.) mérhetik össze tudásukat.

Az MMA alapvetően két fő elemből áll: az állóbunyóból és a földharcból. Az állóbunyó leginkább a thai-, kick-box elemeire épül, hiszen az állóharc ezeknél a sportoknál a leghatékonyabb. A földharc leghatásosabb rendszere a brazil jiu-jitsu (grappling), ami a precíz japán jiu-jitsu kiterjesztése a brazil mozgás koordinációval. A jó MMA-harcos képes állva megrendíteni ellenfelét, földre kerülvén előnyös pozícióba kerülni, és esetleg feladásra kényszeríteni ellenfelét. A jó MMA-harcos látogatja a thai-, kick-box, a brazil jiu-jitsu és az erőnléti edzéseket mindenképp, magasabb szinten ezt lehet még ökölvívó-, birkózó- esetleg judoedzésekkel kiegészíteni.

Nálunk a Twins Gym-ben a legjobb állóbunyos iskolát ismerheted meg speciális thai-, kick-box elemekekkel, amelyeket MMA közben tudsz hasznosítani a küzdelemben. Földön a brazil Jiu Jitsu (BJJ) No-Gi rendszerében tudsz edzeni, ami az MMA elengedhetetlen eleme. Így heti kb. 12–15 állóedzés mellett lehetőséged van heti 3-4 BJJ- edzéssel vegyíteni, ami egyedülállónak számít az országban. Így lehetősége van annak is megismerni a sportot, aki csak hobbiként tekint a sportra, és csak jobban szeretné érezni magát azzal, hogy látogatja az edzést. De lehetőség van arra is, hogy az érdeklődő komolyabban beletekintsen a sportba, esetleg tudunk versenyzési lehetőséget is biztosítani. Ergo nálunk az amatőr (hobbista) MMA-tól a teljesen profi szintig tudunk támogatást nyújtani az edzésekhez.

A Twins Gym-ben MMA-bérlettel lehetőséged van rá, hogy a külön edző foglalkozzon az állóbunyóddal és a földharc-technikáiddal, ahogy ezt a nemzetközi élversenyzők is teszik.

"A neten sokszor néztem MMA-meccseket, amikor kíváncsi voltam, hogy milyen edzések vannak Budapesten. Tudtam, én nem akarok élversenyző lenni, csak kicsit szerettem volna tanulni MMA-t. Így megtaláltam a Twins-t, ahol rendkívül nyitottak a hobbistákra, és nagyon elszántan tanítják a grappplinget és az állóbunyót az MMA edzéseken.”

"Évek óta foglalkoztam küzdősportokkal, amikor szerettem volna kipróbálni magam az általam legkomplexebb sportnak tartott MMA-ban. Tudtam, hogy itt a Twins-ben nagyon jó az állóiskola, de egyáltalán nem tudtam, hogy ilyen jók a földharcedzések is. Szuper komplex lesz itt az ember, ha rendesen jár edzésre."

Az MMA edzésekre nem kell bejelentkezni. Az edzésekhez sima edző ruha szükséges csupán. Ha bunyós felszereléssel rendelkezel, akkor azt érdemes elhoznod.