A Twins Gym TRX funkciónális edzése

TRX

Használd a tested a gépek helyett!

A TRX Suspension Trainert az amerikai haditengerészet elit alakulatánál fejlesztették ki 2004-ben. Az utóbbi években méltán vált a funkcionális edzés egyik alapeszközévé, és világszerte teret hódított a hobbysporttól az élsport számos válfaján át egészen a sérülést elszenvedett sportolók rehabilitációjáig. Az erőnléti edzők által leginkább ajánlott fejlesztő eszköz.

A TRX Suspension Trainer más funkcionális eszközökkel szembeni előnye elsősorban az eszköz felfüggesztéses jellegéből származik. A Felfüggesztéses Edzés (Suspension Training) során a felhasználó kezét vagy lábát egy felfüggesztési pont tartja, miközben a másik végtaggal a talajon támaszkodik.

A TRX mozaikszó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise). Az edzéseken ellenállásként saját testsúlyunkat használjuk, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. A felfüggesztéses edzés eredendő instabilitása - a test alátámasztásának hiányával - összehangolt munkát követel a felfüggesztés és a talaj között elhelyezkedő összes izom számára.

A TRX Suspension Trainer ezáltal rendkívül hatékony és intenzív edzést biztosít, használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a core-izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. A teljes test integrált edzését teszi lehetővé. Az eszközzel végzett edzések változatos, élvezetés edzésélményt nyújtanak, a gyakorlatok variálhatósága szinte korlátlan.