A StreetWorkout vegyiti a dinamikus elemeket a statikus er? elemekkel

Street-workout

calisthenics

Saját testsúlyos, azaz calisthenics edzéseket évek óta tartunk a Twins-ben, ezért is örülünk annak, hogy reneszánszát éli a saját súllyal végzett edzésforma a street-workout-nak és a fegyencedzésnek köszönhetően.

Termünket a street-workout edzések követelményeinek megfelelően is fejlesztettük, hogy adottak legyenek az eszközök. Így sikerült elérni azt, hogy egyszerre 15-20 fős edzések is simán korlátok nélkül működhessenek. Nagy előrelépés, hogy 2015 nyarán megnyitottuk kültéri "„street-workout”" placcunkat. A kültéri edző rész egyedülálló élményt nyújt köszönhetően a parkosított környezetnek és az 1936-ban épült villának.

Edzőink az ország legjobb street-workout versenyzői között vannak: mindannyian fiatal, motivált, felkészült versenyzők, és kiváló edző-szakemberek. A fiatalos edzéseken nem szokatlan a felszabadult nevetés.

„Nagyon motiváló, hogy a boxedzések párhuzamosan folynak a mi edzéseinkkel, jó a hangulat: kemény az edzés, de emellett óriási lazaság van: viccelődés, „vérszívás”, hatalmas nevetések...”

„...mivel mostanában jó idő van, ezért kint edzünk a kertben, és meleg szellő mellett végezzük a gyakorlatokat – amikor pedig rossz az idő, akkor bent vagyunk a villában.”

„Az edzéseken annyira jó a hangulat, mintha csak elmennénk bulizni a barátaimmal. Viszont az edzés végén érzem minden inamat, minden izom rostomat...”

A streetworkout a calisthenics alapjait használva az Egyesült Államokból indult, letisztult saját testsúlyos edzésirányzat, mely mára meghódította az egész világot. A streetworkout olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint például a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolóckodás, melyeket haladó szinten akrobatikus, freestyle („szabad stílusú”) elemekkel egészít ki, ezekkel téve dinamikussá a mozgást.

Az edzéseket lehet egyedül is végezni, de sokkal szórakoztatóbb csoportosan. Aki belekóstol, az általában fanatikusan megszereti a saját testsúlyos edzést, és innentől kezdve sok esetben nemcsak sportként, hanem életmódként is tekint a streetworkout-ra.

A streetworkout mára olyan népszerővé kezd válni, hogy rendeznek belőle világbajnokságokat és világkupa- sorozatot is, ahol az elmúlt egy-két évben a magyar versenyzők is sikeresen szerepeltek.

A street-workout edzésekre nem kell bejelentkezni. Az edzésekhez sima edző ruha szükséges.