A Brazil Jiu Jtsu (BJJ) alapként szolgál az mma versenyszabálynak

Brazil Jiu-Jitsu

BJJ

A Brazil Jiu Jitsuban nagy hangsúlyt kap a földharc és a befejező fogások, amikbe beletartoznak az ízületfeszítések és a fojtások. Alapelve a következő: egy nagyobb, erősebb ellenfél legtöbb előnye abból származik, hogy az messzebbre „elér” és erősebbek az ütései, ám mindezek hatástalanok a talajon való birkózáskor

A Brazil Jiu Jitsu a technikák széles választékát tanítja, arra hogy hogyan vigyük a harcot a földre egy fogás után. Amint az ellenfél a földön van, számos manőver (és ellen-manőver) áll a rendelkezésre hogy „beleirányítsuk” az ellenfelet egy befejező technika alkalmazásának megfelelő helyzetbe. A domináns pozíció elérése a földön a Brazil Jiu Jitsu stílus egyik fémjele. Hatékonyságával a Brazil Jiu Jitsu a mai versenysportok (MMA, ketrecharc) elengedhetetlen stílusa. Minden MMA versenyzőnek az álló harc mellet (kick-box, thai-box) gyakorolnia kell a Brazil Jiu Jitsu elemeit is.

Az edzés-módszerek közé tartoznak a technikai gyakorlatok, bizonyos technikai elemekre épülű gyakorló mérkőzések és a teljes gyakorló küzdelmek. Az edzések a harc földön való befejezésére összpontosítanak, ezért az edzés alatt nem használnak ütéseket. Így a gyakorlók teljes sebességgel és erővel edzhetnek, megközelítve azt az erőbedobást, amit a versenyen használnak.