Joga_nagy

Jóga

Jóga

A csípőnyújtó és vállnyitó jóga órák eredetileg a Twins Gym K-1, thai-, kick-box versenyzőinek indultak, hogy a heti 8-10 edzés okozta izom-feszültséget nyújtó gyakorlatokkal enyhítsék. A jóga órákhoz azonban egyre többen csatlakoznak például a crosstraining órákról is, hogy kezeljék a mozgás okozta ízületi- és izom problémákat és levezessék az egész hetes életmód okozta stresszt. Budapesten egyedülálló környezetben, a budai hegyek lábánál található termünk egyedülálló hangulattal járul hozzá a jóga stresszoldó hatását.

Általános tévhit, hogy jóga csak nőknek ajánlott. A Hatha jóga kiváló egészségmegörző megoldás lehet, nemtől, kortól függetlenül. A jóga képes az esztétikus izomzat fejlesztésére, ahelyett, hogy felpumpálná és tönkretenné az izületeket.

A csípő problémái sokak számára okoznak mindennapos zavaró tüneteket. Ezek megnyilvánulhatnak járás közbeni fájdalomban, a csípő merevségében, a test aszimmetriájában, amely kiterjedhet a vállak és a gerinc területére, ezáltal problémákat okozva a nyakban és a fejben, de lefelé haladva gondok jelentkezhetnek a térdben és a bokákban is. A csípő mobilitásának helyreállítása, a csípő körüli izmok megerősítése és a csípő ízület körüli inak, izmok és szalagok nyújtása, valamint a medencét alkotó csontok helyzetének helyreállítása jógával segíthet az ilyen jellegű problémák kiküszöbölésében.

A medence feszültségéből fakadóan alhasi fájdalmak, medence alapi visszerek, derékfájás vagy nyaki fájdalom alakulhat ki. Ezekre is megoldást nyújthat a rendszeres jóga gyakorlat. De ha egyszerűen csak a csípő túl zárt, vagy valaki hajlékonyabb szeretne lenni, akkor is szívesen javasoljuk neki a csípőnyújtó és vállnyitó jógát.Egyike vagyunk azon kevés budapesti termeknek, ahol egy pörgős funkcionális vagy boksz edzés után jógával zárhatod a napod.

A Hatha jóga az egyik legősibb, legismertebb jóga irányzat. Elnevezése a 'Ha'-Nap és 'Tha'-Hold szavakból áll össze, mely a Nap és Hold jellegű, aktív és passzív energiákat egyensúlyozza a szervezetben. A jóga összekötő hidat képez az élet belső és külső feltételei között, melynek segítségével fejleszthetjük önmagunkat. A Hatha jóga mindenkinek ajánlott, kezdőknek és haladóknak egyaránt, azoknak akik csak átmozgatni szeretnék a test összes izmát és azoknak is akik terápiás, gyógyító célra használnák(magas vérnyomás, hát- és gerinc problémák…). A jóga rendszeres gyakorlása jó közérzetet teremt, javítja az egészségi állapotot és pozitív hatással van az élet minden területére. Az ászanák hatnak az izmokra és az ízületekre, idegekre, izmokra és a szívműködésre, valamint a keringési-és nyirokrendszerre, az összes szervre és mirigyre, az elmére, a tudatra és a csakrákra is.

Az ászanák gyakorlása során fontos szerepet kap a légzés, hiszen a légzés és mozgás összehangolásával válhat harmonikussá a jóga gyakorlás. A mély, helyes légzés élénkíti az anyagcserét és a keringést, segítségével jobban ellazíthatóak az izmok, javítja a test vérellátását és erőnlétét. Jó közérzetet biztos és a szellemi és lelki kiegyensúlyozottságot is megteremti.