Twins Gym Capoiera edzés

Capoeira

Capoeira történelmi hagyományokon alapuló brazil harcművészet, amely kombinálja az önvédelem, a küzdősport, az akrobatika, a tánc és a zene elemeit. Összetett, az egész testet átmozgató, mégis nagyon könnyed mozgáskultúrájú sportforma. Budapest III. kerületében lévő családias hangulatú termünkben minden korosztályt várunk szeretettel, akik ki szeretnék próbálni ezt a mozgásformát, legyen akár kezdő, akár tapasztalt sportoló.

A Capoeira egyedülállóan gazdag mozgásvilággal rendelkező sportforma nem csak a testet hanem a lelket is ápolja, ennek köszönhetően testi, lelki feltöltődést tapasztalhatunk a táncos edzéseinket követően. Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált Európában, mivel a sport, tánc, zene mellett óhatatlanul is belekóstolhatunk a brazil kultúrába és közösségformáló szerepe is a foglalkozások előnyét gazdagítják.

Capoeira edzőnk segít neked elsajátítani a táncos, akrobatikus harcművészet alapjait, majd a sport mélyebb megismerését követően, megcsillogtathatod kreativitásod és iprovizásiciós képességeidet is. Várunk szeretettel csoportos jó hangulatú óráinkon Budapesten a Twins Gym-ben.

Íme néhány jótékony hatása a Capoeiranak:

Fejleszti a gyorsaságot és a reflexet A Capoeira egyik fő célja, hogy minél gyorsabban elkerüljünk egy támadást. Rendszeres gyakorlása fejleszti a reakcióidőt és a gyorsaságot.

Növeli a test rugalmasságát A táncos Capoeira teljesen átmozgatja testünk minden procikáját. Hajlítjuk, csavarjuk, nyújtjuk az egész testünket, ezzel fejlesztve a rugalmasságot az izületeinkben és az izmainkban.

Erősíti a szív és érrendszert A több irányú folyamatos mozgás növeli szív és érrendszerünk állóképességét. Egy capoeira edzésen körülbelül 500 kalóriát égetünk el.

Fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt A Minnesota egyetem kutatása szerint felső és alsó testünknek koordinálása, valamint a Capoeira látványos mozdulatai miközben egyensúlyozunk kezünkön és lábunkon, fejleszti testünk mozgáskoordinációját.

Erősiti a felső testet A Capoeira változatos mozdulataiban sokszor haszáljuk felső testünk izomzatát, gondoljuk a cigánykerékre vagy a kézenállásra, amelyben testünk összsúlya a kezünkre nehezedik, ezzel erősítve a felkar, váll, mellkas és hát izomzatát.

Capoeira edzésekre nem kell bejelentkezni. Az edzésekhez sima edző ruha szükséges csupán.