Fegyencedzés a Twins Gymben

Fegyencedzés

calisthenics

A calisthenics-el (sajáttestsúlyos edzés) budapesten az elsŐk között álltunk ki, és azóta is sok figyelmet kap nálnunk ez az edzés típus. Folyamatosan fejlesztjük saját testsúlyos edzés repertoálunkat, így nem csak a klasszikus fegyencedzés elemeket tartottuk meg, hanem újabb és újabb elemeket veszünk hozzá az edzés munkához.

A saját testsúllyal végzett gyakorlatokon alapuló edzések a reneszánszukat élik manapság. Az egyre népszerűbb fegyencedzés (fegyenc edzés) évek óta teritéken van nálunk a budapesti Twins Gym teremben.

Budapest legjobb sajáttestsúlyos edzői nálunk tartják edzéseiket: eredményeiket számos verseny és bemutató bizonyítja. Budapesten a Twins Gym az egyik legjobb választás, ha fegyenc edzést akar tanulni az ember.

"...már elolvastam a fegyenc edzés könyvet, amikor lejöttem a Twins-be, és nem tudtam elképzelni mit fogok itt csinálni. Egy-egy gyakorlat ismerős volt, de aztán hamar rájöttem, hogy más szinten tanítják itt a dolgokat, mint ahogy azt magam csináltam. Az eredmény magáért beszél, hiszem annyit erősödtem, hogy a barátaim nem hitték el, hogy mindez a fegyenc edzésnek köszönhető."

"Azt hittem nem kell semmilyen eszköz a fegyencedzéshez, de ez nincs így. Ahhoz, hogy sokrétűen tudjak edznei, kell egy csomó minden. Itt a professziónizmus mellett a teljes felszerelés megvan. A kinti edzőrésznek köszönhetően meg óriási élményben van részem, ahol úgy szint minden megvan ami csak kell.

A saját testet mint ellenállást használó edzések igazán hatékonyak, robbanásszerű erő-álló képesség megszerzését eredményeznek, hiszen saját testtömegünk emelése és tartása a legnehezebb feladatok közé tartozik, és a gyakorlatok variációi pedig végtelenek. Annak ellenére, hogy ezek hatékonyságát már az Ókorban is ismerték (innen az ókori név calisthenics), újra elterjedésükben nagy szerepet játszott Paul ’coach’ Wade könyve, aki fegyencedzés néven rendszerbe foglalta a saját testsúllyal végzett gyakorlatok alapjait.

Az utóbbi 1-2 évben gyors fejlődésnek indult a sport, és a versenyeknek - mozgalmaknak köszönhetően folyamatosan kerülnek elő a rég használt gyakorlatok, illetve tőnnek fel új trükkök. A sajáttestsúlyos gyakorlatokon alapuló versenyeket leggyakrabban street-workout név alatt rendezik.

A fegyencedzésekre nem kell bejelentkezni. Az edzésekhez sima edző ruha szükséges.