A Twins Gym fõ profilja a Thai,- Kick-box (k-1) edzések

Thai-, Kick-Box (K-1)

K-1

Sokéves rutinunkat és tapasztalatunkat integráljuk a mindennapi edzésekbe, figyelve a technikai újdonságokra és módszerekre. Minden új tanítványt, a maga szintjének és tudásának megfelelően kezelünk, figyelembe véve képességeinek fejlesztését és motivációjának fenntartását.

Nem baj, ha régen nem sportoltál, vagy már nem vagy edzésben, vagy még sosem foglalkoztál thai-, kick-box-szal, nálunk a fokozatosság elvét betartva megtalálod a helyed, közben együtt szépen, apránként felépítjük erőnléted és thai-, kick-box technikai repertoárodat.

"Amikor megérkeztem a terembe kicsit féltem, hogy mi vár rám, de egyből láttam, hogy mindenki milyen barátságos, és mennyire jó csapat van itt."

"Már foglalkoztam küzdősportokkal, amikor megtaláltam a Twins-t. Az első edzésen rögtön láttam, hogy ebben a teremben teljesen más szintű a szakmai munka is, a hozzáértés is, mint az előző edzéseimen volt. Ezért ragadtam itt."

"Én teljesen kezdőként jöttem a Twins-be. Az tetszik, hogy nem azonnal dobnak be a mélyvízbe, hanem szépen lassan, a technikai elemekkel kezdik a tanítást, így az erőnlétemnek is volt ideje fejlődni. Kontaktba csak pár héttel később kerültem, amikor már én is nyitott voltam rá."

A K-1 olyan átfogó szabályrendszer, melyen belül a különböző küzdűsportok képviselői mérkőzhetnek meg egymással. Ide tartozik például a Thaiföldről származó muay thai vagy thai-box vagy az Egyesült Államokban kifejlesztett kick-box, amely a thai-boxot karatéval, taekwondoval, kungfuval, valamint box technikákkal ötvözi.

A Thaiföldről származó muay thai vagy thai-box, a „nyolc végtag tudományának” is nevezett pusztakezes harcművészet, melynek során a boxolók nem csak ökleiket, hanem lábukat, térdüket és könyöküket is használhatják. Az edzések során állandó küzdő-, és rugópárnás gyakorlatokkal fejlesztik magukat a sportolók. A thai-boxot karatéval, taekwondoval, kungfuval, valamint box technikákkal ötvözve alakították ki a kick-box-ot az Egyesült Államokban. A klasszikus kick-boxban a felső-testet és a fejet lehet támadni különféle ütésekkel és rugásokkal.

A küzdelmeket több szabályrendszerben rendezik, melyeket két csoportra oszthatunk az ütések és rúgások erejétől függően. Az egyik csoportba tartoznak a kontrollált félerejű akciók, semi-kontakt és light-kontakt szabályrendszerekben, melyeket tatamival borított küzdőtéren vívnak, a másikba az ökölvívóringben vívott teljes erejű akciók full-kontakt, low-kick (kick-box) és thai-kickboxing (k-1) szabályrendszerekben. A thai-kickbox edzéseket és mérkőzéseket bokagumiban, mezítláb és ökölvívó kesztyűben vívják. Termünkben fontos szempont a sportolók épsége, ezért a legjobb felszerelést biztosítjuk az edzéseken.

Függetlenül attól, hogy a kick-boxksz vagy a thai-box érdekel, netán a K-1 szabályrendszer vagy mauy-thai, nálunk mindegyik sportágban fogsz tudni fejlődni. Edzéseink úgy vannak felépítve, hogy mindegyik sportágból kiveszi a leghasznosabb, leghasználhatóbb részt. Gondolkodj szabályrendszerben, hiszen az elemek 80-90 %-ban hasonlóak, a maradék 10-20% pedig speciális készüléssel megoldható.

Az thai,-kick-box (K-1) edzésekre nem kell bejelentkezni. Az edzésekhez sima edző ruha szükséges csupán. Ha bunyós felszereléssel rendelkezel, akkor azt érdemes elhoznod.